2014 blev på något sätt ett rätt hektiskt år för mig som bröllopsfotograf. Nästan varannan helg det året var man ute och fotograferade vackra och underbara bröllopspar. Nästan varannan helg blev man påmind om att man faktiskt har ett av världens bästa jobb. På helgerna i alla fall

bröllopsfotograf mattias andersson

Under 2014 fick jag äran att få vara med på 22 bröllop. Resan gick till Kinna, till Lilla Edet, till Kinnekulle, Karlsborg, Göteborg, Trollhättan, Mölnlycke, Vänersborg, Lidköping, Värnamo, Skara, Henån, Prässebo, Mellerud och Munkedal. För att nämna några orter (eller ja, de flesta orter i alla fall). Timmarna bakom ratten blev rätt många. Samtidigt är det ganska skönt att få de där timmarna. Jag brukar fundera på  ”ditten och datten” där bakom ratten. Ibland får man till och med några snilleblixtar

Till skillnad från föregående år så började min bröllopsfotosäsong i maj med 4 bröllop. Sen rullade det på i juni, juli, augusti. Inte under varje helg, men nästintill. Ett av bröllopen i augusti, det mellan Yue och Viktor, minns jag med extra välbehag. Veckan innan hade jag haft en riktig helvetesvecka på mitt ordinarie jobb som IT-konsult. Något av en riktig mardrömsvecka. Att få tänka på något annat än ettor och nollor var precis vad jag behövde då.

bröllopsfotograf mattias andersson

I september tog jag en sen semester under 3 veckor. Jag fotograferade 5 bröllop den månaden. Hade fantastiskt kul! När jag exempelvis åkte hem från Maria och Christoffers bröllop i Lidköping, gjorde jag det med ett förmodligen rätt löjligt leende på läpparna Alltid lika kul när ett jobb känts riktigt bra Likaså när bilen styrdes hemåt från Maria och Gustavs bröllop. De 2 hade så många olika idéer på bilder att jag mest bara behövde vara redo med fingret på kamerans avtryckare

bröllopsfotograf mattias andersson

Under oktober och november fick jag vara ledig från allt vad bröllopsfotograferingar heter. Istället fick jag svara på diverse förfrågningar, varav några har lett till en bokning. Faktum är att för mig så börjar 2015 års bröllopsfotosäsong redan i slutet av januari. Ganska exakt 1 månad efter mitt sista bröllop under 2014, Linda och Lars i Skara (på nyårsaftonen).

Och eftersom 2014 var mer eller mindre helt galet för mig som bröllopsfotograf, så hade jag för ovanlighets skull faktiskt ett bröllop till i december.

Så, 22 bröllop bidde det som sagt till slut. Nästan 1 varannan helg! En hel del jobb alltså, men jäsikens va kul man har haft under tiden Och 2015 ser riktigt ljus ut också!

Leave A

Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.