web analytics

Hejsan!

bröllopsfotograf
foto: loke roos

Jag heter Mattias Andersson, är 48 år gammal och bor i Magra, strax utanför Sollebrunn, strax utanför Alingsås.

2010 fotograferade jag mitt första bröllop och sedan dess har lite drygt 130 brudpar hamnat framför min kamera.

Jag arbetar uteslutande on-location med naturligt ljus. Är baserad i Alingsås med omnejd men kan naturligtvis resa om så önskas. Det är bara kul att få se nya platser. Bröllop ute på landet är helt klart högst upp på både önskelistan och topplistan över Tidigare bröllop.

Mina bilder kan väl närmast beskrivas som dokumentär, inte konstlade utan mer “som det var”. Tänk lite mer svensk stil än pråligt amerikanskt med massa tillrättalagda bilder  Meningen med bilderna är att ni ska känna igen er själva. Det är ni som bestämmer!

Jag började som sagt fotografera bröllop 2010, då kompisen gifte sig. Det året fotograferade jag på 2 bröllop. 2011 hamnade 3 brudpar framför kameran och 2012 fick jag nöjet att träffa 6 brudpar.

2013 händer det saker, 14 bröllop var man med på. Åkte runt i Västsverige och möttes av helt underbara människor och platser. Det är ju faktiskt en av fördelarna med att fota just bröllop, man får se så många fina platser! Några har jag haft nöjet att återvända till 2014 fotade jag 22 bröllop, all time high så här långt. Under min semester från mitt vanliga jobb i september, hade jag äran att få vara med på 5 bröllop under 3 veckor. Men jag lovar er, jag hade gôrkul under de här bröllopen!

Nu skriver vi 2022 och årets säsong har varit igång ett tag. Det börjar märkas nu att brudparen runtom återigen börjar planera för sina bröllop när pandemin förhoppningsvis lagt sig.

utrustning_brollopsfotograf