Eller rättare sagt, vad händer under bröllopsdagen? För egen del så börjar arbetet rätt tidigt, beroende på om man ska åka lite kortare eller längre sträcka. I och med att jag fotograferar bröllop över hela Sverige så blir det lätt några timmar i bilen.

Tiden för uppstigning från sängen hänger alltså ihop med hur länge jag ska fotografera (förberedelser etc, jag tror ni förstås). Väl uppe så är det frukost (hade önskat att jag kunde säga att det enbart är nyttig frukost som gäller men då skulle jag ljuga ) och sen dusch.

Sen kolla så att man får med sig allt man behöver för dagen. Och efter det, kolla igen…

utrustning_brollopsfotograf

Att vara tidsoptimist är inte riktigt “min kopp te”. Tycker det är bättre att se till och åka till platsen för bröllopet i god tid. Kan jag dyka upp innan brudparet är på plats så varför inte. Då kan man ju passa på att rekognosera lite extra.

Under porträttsessionen försöker jag styra så lite som möjligt. Istället vill jag försöka få de här bilderna att spegla brudparet själva. Mitt lilla tips här är att öva innan. Stå framför spegeln och öva poser. Öva, öva och sen lite mer öva

bröllopsfotograf

När jag ändå håller på att “strö” tips omkring mig, jäkta inte fram under inmarschen i kyrkan. Samma sak under första kyssen som man och hustru (eller som man – man/hustru – hustru). Stressa inte, njut istället.

Nästa punkt under dagen är middagen. Om önskemålet är att få bilder från bröllopets kvällsaktiviteter så passar jag själv på att äta under middagen (som oftast följer direkt på vigseln). För att snabbt ta fram kameran när det blir tal.

bröllopsfotograf

Sen brukar det faktiskt inte hända så mycket som kräver närvaro från fotografen. Det skulle i sådant fall vara att, när solen är på väg ner, passa på att ta lite fler porträtt. Och fler mingelbilder när gästerna svalkar ner sig utanför festlokalen med diverse goda drycker. Fast det är inte så att man sitter och latar sig direkt. Man passar på att föra över dagens bilder till den bärbara datorn man har med sig. Och kanske börja med att gallra ut bilderna. Spara lite tid inför söndagens arbete helt enkelt.

Brudtårtan står oftast på tur efter några timmar in på kvällen. Då gäller det att vara på hugget igen. Och när det är dags för första dansen. Och under festens avslutning, när alla är på väg mot efterfesten/sängen.

Det är då man sätter sig i bilen och åker hem (eller åker tillbaka till hotellet om man har rest lite längre bort).

Leave A

Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.